Syracuse

6 januari 2025 - Siracusa, Italië

Na Taormina ben ik doorgereisd naar Syracuse met een supermoderne trein waar ik de reis helemaal op kon volgen. Ik kijk nu ik dit schrijf (we zijn al weer wat doorgereisd ook in de tijd, en ook veel gebeurd,  nu kan ik wat beter terugkijken op deze treintrip in de eerste 2 weken van januari). Syracuse, en dan het schiereiland Ortygia waar ik een dag en een nacht ben geweest. Wat kan je daar ook verdwalen in die straatjes, nauwe steegjes,  marmeren pleinen en ontzettend mooie  kerken. Je kan heerlijk struinen,  goed winkelen, en tot rust komen langs de waterkant. De volgende dag na een goede nacht  in hotel Villa Politi, een hotel dat werd gebouwd in 1862, Winston Churchill regelmatig heeft gelogeerd (zelfs een lounge naar hem vernoemd),  en omgeven is door Latomie de Cappuccini, bestaande uit oude steengroeven.  Ik heb een hele ochtend en middag uitgetrokken voor het bezoek aan het archeologische park Neapolis met een groot Romeinse amfitheater,  en een grieks amphitheater dat stamt uit de 5e eeuw B.C.  Het bijzondere aan het bezoek was dat het soms even zoeken was omdat het terrein niet helemaal fijn bewegwijzerd was, maar langs de paden stonden ook enorm grote  prachtige moderne beelden die de oudheden in het park vergezelden.