Venetië naar Sicilië (de laars naar beneden)

4 januari 2025 - Venetië, Italië

Op een of andere manier bleef ik twijfelen of ik in Venetië moest blijven en in Noord-Italië verder reizen of toch de trein (verder van huis) naar het zuiden ging pakken (door de laars naar de hak). De eerste dag had ik al een hele fijne bakker in de wijk gevonden, café Maler,  waar ik beide dagen met locals en toeristen ben gestart en mij uitkeek op hun vitrine.

IMG_2901

Nadat ik teveel had gelopen toch een 2 daagse vaporetto kaart genomen en zo nog heel veel kunnen zien.  naar de Rialto brug, koffie gedronken op het Sint Marcoplein bij café florian en ook nog de  ambulanceboot heel hard met sirenes zien racen. Het is mooi om te zien dat een binnenstad zonder auto’s ook functioneert en de aanpassingen  voor de leefbaarheid (bijv vuilnis ophalen), hoe kinderwagens over bruggen worden getrokken, zijn zichtbaar

IMG_2950IMG_2925IMG_2915

IMG_2985

Ben kort ook even op het eiland Murano geweest waar het glas museum helaas gesloten was maar wel een hele relaxte serene sfeer hing in de beginnende schemering.

IMG_2932

De tweede dag in Venetië was in het Peggy Guggenheim museum/collectie zag ik naast heel veel andere mooie schilderijen, installaties en beelden van onder andere Kandinsky, Mondriaan, Picasso, Calder, Dali, Rothko en Pollock.

Maar dit schilderij van Paul Klee getiteld Portrait of Frau P. In the South viel mij voorop Niet zo’n groot schilderij wel maar wel opvallend met supermooie kleuren en een aparte druk techniek (vandaar de zwarte vlekken) en dar typische kleine hartje op haar borst en dat bloemetje op haar hoed.Het gaat over een van de reis van deze schilder naar Sicilië en een vrouw uit het Noorden die niet helemaal voorbereid was op de felle Italiaanse zon gezien haar ook niet geheel afdekkende zonnehoed.

IMG_3165

IMG_3166

Ik heb een print gekocht in de museumwinkel en ben toen naar het station gegaan om de trein te halen. Voor mij het signaal ook al was ik niet heel veel voorbereid toch naar Sicilië af te reizen en ook de reis van de trein op een boot af te leggen en aan de andere kant gewoon weer verder op de rails doorgaan het water trotserend.